Az európai udvar

Az Európa Udvar a Duna menti régió egyik modern műemléke. 45 ország és régió építészetét mutatja be, amelynek tervezése és kivitelezése Litomericzky Nándor, Takács Péter és Varga Péter építészek nevét viseli.

A Zichy-kastély belső parkja

A Zichy-kastély belső parkját a Mátyás-kapu köti össze az új térrel. Maga a kapu a tér egyik meghatározó építménye, amely formájával és színeivel Mátyás király uralkodásának idejéből származó épületeket idéz. A tér nyugati oldalát észt, finn, belga, holland, norvég, dán, angol, ír, skót és walesi épületek szegélyezik. Van egy San Marinó-i épület, valamint román, cseh és szlovák épületek is. A német épület az egyetlen, amely nem új, és egyben a város legrégebbi épülete. Az udvaron található az „Európa” című szoborgaléria, amely uralkodókat és más fontos történelmi személyiségeket mutat be.

Komárno erődje

A komáromi vár Komárno város legnagyobb történelmi emlékműve. Ez az egyedülálló erődítmény Közép-Európa legkiterjedtebb erődrendszerének része, amelynek Szlovákiában és Magyarországon is vannak részei.

A legrégebbi rész – a régi erőd – a 16. században épült egy középkori vár helyén. A 17. században bővítették ki az Új Erőddel.

Sport & kikapcsolódás

Komárno különleges fekvésű, mivel két nagy folyó összefolyásánál fekszik, és a területet számos más folyóág és csatorna gazdagítja. A város egyik kincse a „Mŕtve rameno Váhu”, a Váh folyó holtágából kialakult tó, amelynek egyedülálló hangulata kellemes kikapcsolódást nyújt családoknak, romantikára vágyó pároknak és mindazoknak, akik természetes környezetben szeretnének felüdülni.

Ideális helyszín az aktív pihenéshez, és piknikezőhelyeket, strandröplabdapályát és füves focipályát kínál. A környéken kerékpáros, korcsolyázó és sífutó ösvények találhatók.

Termálvizes medencék

A termálvíz jótékony hatása már a rómaiak óta ismert, és ideális az ízületek, a reuma és a női reproduktív rendszer rendellenességeire. Jótékony hatásait egész évben élvezhetjük Komárom szívében. A 2,5 hektáros terület hét különböző medencével várja a látogatókat nyáron.